Gravid

Under en graviditet sker många olika stora förändringar både fysiskt, psykiskt och känslomässigt.

Rent strukturellt ändras hållning, tygnden skiftar framåt och det blir tygnre.

Hormonerna gör att man bli rörligare i fogarna och ligamenten vilket kan bli problematiskt för vissa. Bäckensmärta är vanligt och den är inte det samma som foglossning.


Hormon-förändringarna kan ge illamående, men det kan även tryck på magsäcken, matstrupen mm. Har man en tendens till överrörlighet i vissa leder kan det vara en orsak till smärta under graviditet.En osteopat kan hjälpa dig med att förbättra hållning, stabilitet och funktion i rörelseorganen samt hjälpa till med övningar och liknande för att förbättra rörelsen där det är stelt och stabilisera där det blivit instabilt.

Osteopatisk behandling är bra för att förbereda kroppen inför förlossning.Även efter förlossning är det vanligt att man behöver behandling för att hjälpa kroppen återhämta sig, inte bara från graviditeten och förlossningen utan även den första (ofta) tuffa tiden med bebis.


Behöver du behandling är det självklart att du kan ha med dig bebisen och även en person som kan hjälpa dig med bebisen ifall du vill/kan. Jag brukar avsätta lite extra tid för ev amningspaus/flaskpaus/blöjbyte osv.


Det finns plats för vagn.


Jag är utbildad inom ergonomiskt barnabärande i bärdon. Du kan få guidning och instruktion i sjalar, knyt, säkerhet och hyra ett bärdon för att testa innan du köper. Se mer under fliken Peer supporter. För att boka detta skicka mailförfrågan. 


Den första tiden med bebisen brukar kallas den fjärde trimestern och det är vanligt att bebis vill vara nära väldigt mycket, då kan en sjal vara perfekt komplement och ger då armarna fria en stund.


Jag är också utbildad inom elimination comminucation, förkortat EC och kan ge guidning i det också. Skicka Mail för att boka. 


Kurser & Workshop

Det hålls regelbundet kurser för dig som är gravid och nybliven förälder. Håll utkik på mina sociala medier eller här på hemsidan.